Социални Мрежи

PoE Switch / Комуникатори /

Един кабел с две приложения - това е, което PoE (Power over Ethernet) може да прави най-добре - предоставя удобство. PoE технологията позволява мрежовите кабели не само да пренасят данни, но и да доставят захранване на различни мрежови устройства. Преди PoE технологията, за да захраните едно IP устройство (тук съзнателно не споменаваме само IP камерите, защото PoE технологията се използва и при други цифрови устройства), бяха необходими два отделни кабела - един, който да пренася данните и още един, който да се достави захранване до крайното устройство. Това монтиране на две кабелни трасета най-често означава повече неудобство и оскъпяване при монтажа. Комбинацията от 2 към едно стана възможна с появата на PoE технологията.

Освен, че позволява по-бърза инсталация на системата, PoE технологията намалява значително разходите. Като всяка полезна технология, PoE също постоянно се развива в отговор на нарастващите изисквания на новите технологии и приложения. PoE стандартът се класифицира по класове, а устройствата, които използват тази технология се категоризират по тип в зависимост от изискванията си за мощност. Разликата между PoE "типове" и "класове", може да доведе до объркване.

IEEE PoE стандартите осигуряват правилната комуникация между оборудването, което осигурява захранването (PSE) и захранваното устройство (PD). PSE устройства са PoE суичовете например. PD устройствата са IP PoE камерите.

Филтри
Цена (ниска към висока)